fbpx
Vervolgslider-vetos-tekstklein-5 vervogslider_Yaris_WRC1 vervogslider_Prius_Prime_2017 vervogslider_Yaris_achterzijde Vervolgslider-vetos-tekstklein-5 vervogslider_Toyota2017_modellen vervogslider_Yaris_voorzijde VETOS-vervolg-nieuw-test

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Ga naar de website van uw VETOS dealer en vul daar het afsprakenformulier in. Of wij sturen uw aanvraag door naar de dichtsbijzijnde dealer.

Lees meer

12 12 2017 1Een kleine robot, waarmee je gezellig kunt kletsen is sinds kort te koop bij de Japanse Toyota-dealers. Maak kennis met de zeer aaibare Kirobo Mini.

12 12 2017 2

Kirobo Mini ziet eruit als een kinderspeelgoed, maar is veel meer dan dat. Het is, zoals Toyota het noemt, een ‘communicatiepartner’. En wel eentje die je voor het broodnodige gezelschap in huis kunt halen. Of ergens mee naartoe kunt nemen, want de kleine rakker past met zijn hoogte van 10 centimeter gewoon in je jaszak. Het bijzondere van Kirobo Mini is dat je met hem kunt converseren. Misschien niet over zware maatschappelijke thema’s, maar wel over koetjes en kalfjes - precies waaraan een mens soms even behoefte aan heeft.

12 12 2017 3

Oogcontact
Kirobo Mini heeft een enorm leerproces doorgemaakt bij de ingenieurs van Toyota en de universiteit van Tokio. Daardoor is hij in staat om zijn hoofdje te richten naar degene die tegen hem spreekt en maakt hij automatisch oogcontact. Hij onthoudt ook wat er allemaal wordt gezegd en gebruikt dat voor latere conversaties. Ga je met hem uit wandelen, dan kan hij opmerken dat je ergens al eens eerder bent geweest. Stap je uit je auto, dan roept hij dat hij niet graag alleen achtergelaten wil worden. Is dat een vriendje of een handenbindertje? Grappig is dat hij gezichtsuitdrukkingen herkent en - bij een sip gezicht - vraagt wat er aan de hand is. Hij kan je ook complimenteren als je blij kijkt.

12 12 2017 4

Japans
Maar ja, hoe converseer je met de robot? Toyota geeft wat voorbeelden, waaruit bijvoorbeeld blijkt dat hij bepaalde functies van auto’s begrijpt. Als iemand tegen hem zegt dat de auto waarschijnlijk getankt moet worden, zegt Kirobo Mini “Ja, hij lijkt wel hongerig te zijn!” En als iemand zich hardop afvraagt of hij thuis de deur wel op slot heeft gedaan, moedigt de robot je aan om dat nog even na te gaan. En als je hem vertelt dat je een bepaald gerecht graag eet, zal hij er later nog eens een praatje over maken. Gezellig. Maar: wel allemaal in het Japans. Of hij vreemde talen kan leren, zegt Toyota er niet bij. Verder moet je een kleine 350 euro voor hem over hebben. De garantie is - Toyota kennende - ongetwijfeld prima.

 

Actueel

Onze dealers zijn aangesloten bij

bovag-aangesloten-zijbalk

 

logo liggend hetautoservicenetwerk
_________________________________________

Volg VETOS op Facebook & Instagram

facebook breedFollinsta

 

 

vaste onderhoudsprijzen voor Toyota!

Lees meer

autobedrijf logo

VETOS secretariaat

info@vetos.nl

bestuursinformatie

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-twitter        icon-facebook      instagram       

footer-voordelig-veilig

VETOS Airco Check met vinkje

footer-service-op-maat

Waarom VETOS?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

VETOS nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.